LAKE 11 LAKÓPARK

ÉPÜLET MEGNEVEZÉS:
LAKE 11 LAKÓPARK III., VII. ÉS VIII. TÖMBJE

TERVEZÉS TÍPUSA:
ENGEDÉLYEZÉSI TERV

MEGBÍZÓ:
LAKE GREENS KFT

HELYSZÍN:
BUDAPEST

ALAPTERÜLET:
5377 M2 

TERVEZÉS IDEJE:
2021

ÉPÍTÉSZ TERVEZŐK:
Zoltán Neville (Coldefy), Demeter Nóra (DDS), Dobrányi Ákos, Parizán Borbála, Szász Judit, Romhányi Tamás

 
A tóvárosi lakópark már megépült részének kiegészítéseként az egymás mellett lévő telkeken különböző építészirodák álmodták meg az új lakótömböket. A tervezés során fontos kritérium volt a magas életminőséget biztosító lakások kialakítása, a közvetlen zöld környezet és az ezzel való kapcsolatra törekvés, valamint az épületegyüttes tóra való tájolása.
A Tóváros fejlesztés Budapesten páratlan léptékű és jelentőségű beruházást képvisel. Bár az elmúlt években a városban a lakóingatlanok terén fellendülés tapasztalható, egy ilyen „zöldövezetes” fejlesztés egyedülálló méretű és fontosságú. A koncepció elkészítése során egy sokrétű és összetett építészeti javaslat kidolgozása volt a cél, amely különféle lakástípusokra nyújt lehetőséget. Megkülönböztetett figyelmet szenteltünk a zöldterület megőrzésének és a természeti környezet javításának.
Bár számos új budapesti lakóépület kínál újfajta lakókörnyezetet, a Tóváros külön fejezetet nyithat a lakóépületi tipológiában. A városon belül egy mikroközösség születik, melynek tagjai a belvárosból perceken belül a természetben találják magukat. Az alapkoncepciónk különféle életmódbeli modelleket tart szem előtt, párosítva ezeket változatos építészeti és belsőépítészeti megoldásokkal.
A helyszín lehetőséget kínál közösségi terekre, változatos életmód-modellekre, a rekreáció infrastruktúrájára, mindezt változatos és sokarcú természeti környezetben. Célunk az építészet, a természet, valamint az élhető lakóterek összhangjának a megteremtése.
BUDAPEST, LAKE 11 LAKÓPARK 
5LM